Peter Velits druhý v 1. etape Okolo Baskicka, triumfoval Gerrans

01.04.2013 Celý región

Elgoibar 1. apríla (TASR) - Slovenský cyklista Peter Velits z tímu Omega Pharma-Quick-Step obsadil v 1. etape pretekov Okolo Baskicka druhé miesto.
Na 156,5 km trati v okolí Elgoibaru ho v záverečnom špurte vedúcej skupinky predstihol Austrálčan Simon Gerrans zo stajne Orica. Tretí skončil domáci Španiel Angel Vicioso z tímu Kaťuša, siedmy bol jeho krajan a jeden zo spolufavoritov Alberto Contador.

V 1. etape čakalo na pelotón šesť náročných stúpaní vrátane St. Miguel sedem kilometrov pred cieľom so sklonom 5,4 percent. Po záverečnom kopci sa na čele vytvorila 18-členná skupinka. v ktorej boli Peter Velits aj Contador. Rozhodnutie napokon padlo až v záverečnom špurte, v ktorom mal najviac síl Gerrans - vlaňajší víťaz klasiky Miláno-San Remo. Velits finišoval druhý a rovnaká pozícia mu patrí aj v celkovom poradí.

Ďalší slovenský cyklista Juraj Sagan z tímu Cannondale prišiel do cieľa s výrazným viac ako 13-minútovým odstupom na 159. pozícii.

Okolo Baskicka

Výsledky 1. etapy a celkové poradie: (Elgoibar - Elgoibar, 156,5 km): 1. Simon Gerrans (Austr./Orica) 4:06:34 h, 2. Peter VELITS (SR/Omega Pharma-Quick-Step), 3. Angel Vicioso (Šp./Kaťuša), 4. Francesco Gavazzi (Tal./Astana), 5. Jakob Fuglsang (Dán./Astana), 5. Sergio Henao (Kol./Team Sky), 7. Alberto Contador (Šp./Saxo-Tinkoff), 8. Richie Porte (Austr./Team Sky), 9. Nairo Quintana (Kol./Movistar), 10. Pieter Weening (Hol./Orica) všetci rovnaký čas ako víťaz..., 159. Juraj SAGAN (SR/Cannondale) +13:22
 
 
 
 

Vyberte región